28 septembrie 2022, 2:34

Mapamond. Vaccinarea devine tot mai populară

Sprijinul populaţiei faţă de vaccinul anti-COVID-19 este în creştere în mai multe ţări, arată un studiu recent.

Studiul Kekst CNC realizat în şase ţări  – Franţa, Marea Britanie, Germania, Japonia, Statele Unite şi Suedia –  arată o tendinţă clară în creştere comparativ cu sfârşitul anului 2020.

În Marea Britanie rata celor dispuşi să se vaccineze este cea mai mare – 89% – comparativ cu 65% în septembrie anul trecut.

În Franţa, 59% dintre respondenţi au afirmat că sunt gata să se vaccineze sau au făcut deja acest lucru, faţă de 40% în decembrie anul trecut.

Creşterea este mai spectaculoasă în Suedia, cu 76% din răspunsuri favorabile, faţă de 51% în septembrie 2020.

Vaccinarea devine tot mai populară. Protejarea populației vs relansarea economică

În majoritatea ţărilor chestionate, cei amai mulți respondenţi au afirmat că doresc menţinerea măsurilor de protejare a populaţiei înaintea relansării economiei. Şase britanici din 10 au afirmat că aleg limitarea răspândirii virusului în faţa protejării economiei.

Rata este de 50% în Japonia (faţă de 18% în favoarea economiei) şi de 47% în Germania şi Suedia (faţă de 31% şi respectiv 29% pentru economie).

Doar francezii sunt mai numeroşi în ceea ce priveşte susţinerea relansării economiei ca prioritate (38% faţă de 36% în favoarea limitării răspândirii).

Sondajul a fost realizat la mijlocul lunii februarie pe parcursul a zece zile, pe eşantioane reprezentative de 1.000 de adulţi din fiecare ţară. Marja de eroare este de 3,3% pentru toate ţările, scrie VOAnews.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol