1 iunie 2020, 16:12

Maratonul Unirii inițiat de un român de etnie maghiară

Glăsuim în aceeaşi simțire indiferent de cuvintele în care ne-a fost dat a ne naşte.

1 Decembrie a reprezentat o zi plină de emoții pentru mulți dintre români.

Polgar Levente Ioan a organizat un eveniment pe Facebook în care invită persoane doritoare să participe la Maratonul Unirii, pentru al treilea an consecutiv. Astfel, de Ziua Națională a României, traseul Aiud -Alba Iulia a fost parcurs atât de membrii grupului Invictus şi alergătorii de la CSM Bucureşti, cât şi de români şi maghiari care au acceptat cu drag invitația online.

[Sursa: facebook.com]

„Dragii mei prieteni. Doresc să vă împărtăşesc că am primit cu mare bucurie invitația de a alerga la Maratonul Unirii alături de bunul meu prieten, ultramaratonistul român de etnie maghiară Polgar Levente Ioan şi alți invitați români şi maghiari în dimineața zilei 1 Decembrie sărbătoarea noastră națională, sărbătoarea Marii Uniri, indiferent de etnia din care facem parte. Dorința noastră este aceea de a arăta că sunt şi etnici maghiari care văd în ziua de 1 Decembrie un prilej de bucurie, de unitate şi de bună conviețuire cu majoritatea românilor alături de care pot construi un viitor mai bun întregii Românii, a unei Românii fără autonomii indiferent de motiv, fie ele etnice, religioase sau de orice natură, a unei Românii aşa cum au lăsat-o înaintaşii noştrii cu atâta sacrificiu în urmă cu aproape o sută de ani.

Glăsuim în spiritul neamului ce a dus peste timp grija de a ne păstra unitatea şi dragostea de țară!” a spus Szilvassy Valeriu – participant al maratonului organizat de Polgar Levente Ioan.

[Sursa: facebook.com]

În 2015, Levente a parcurs singur în circa 3 ore peste 30 de kilometri. Anul trecut s-a alăturat inițiativei sale angajatul Penitenciarului Aiud, Mircea Mureşan.

Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de conviețuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania — n.r.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt povești, noi ne avem bine, trăim bine împreună” a declarat Polgar Levente Ioan.

[Sursa: facebook.com]

În urma unui accident tragic, Polgar a rămas fără mână de la frageda vâstă de 6 ani, ducând o luptă continuă cu viața. Nădejea, însă, l-a dus mai departe. Aşadar, acum 8 ani de zile, când s-a apucat de alergat, și-a descoperit o pasiune , reuşind să devină unul dintre cei mai buni ultramaratonişti ai României.

Visul lui Polgar Levente Ioan este să îi ajute pe copiii bolnavi de cancer şi pe tinerii sportivi care nu au posibilități financiare sau nu găsesc sprijin.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.