28 august 2023, 15:00

Marea Britanie. Probleme de funcționare a sistemelor de control al traficului aerian, în toată țara

În Marea Britanie se înregistrează probleme de funcționare a sistemelor de control al traficului aerian, în toată țara, aparent în urma unor defecțiuni tehnice.

Operatorul serviciului național de trafic aerian din Marea Britanie a anunțat că “sistemul se confruntă cu probleme tehnice”, luni după-amiază. “Am aplicat restricții privind fluxul de trafic pentru a menține siguranța. Inginerii lucrează pentru a găsi și a remedia defecțiunea. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri pe care acest lucru le-ar putea cauza”. 

Autoritățile britanice nu au oferit informații suplimentare despre ce a cauzat defecțiunea sau cât timp va dura remedierea acesteia. Nu este clar, momentan, daca este vorba despre un atac cibernetic. Conform companiei aeriene EasyJet, citată de BBC, “toate zborurile spre și dinspre Marea Britanie au întârzieri”. De asemenea, pasageri din Spania și Ungaria au declarat pentru presa internațională că au primit mesaje similare din partea companiilor aeriene.

Compania aeriană scoțiană Loganair a fost cea care a anunțat inițial că există o defecțiune la nivelul întregii rețele a sistemelor informatice de control al traficului aerian din Marea Britanie, avertizând că zborurile companiei ar putea avea întârzieri. Conform presei britanice, vor exista întârzieri atât la plecare, cât și la sosire. Conform pasagerilor blocați pe aeroporturi în acest moment, unele companii au anunțat deja întârzieri de câteva ore.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol