CITIRE

Marea Britanie rămâne în topul preferințelor elevi...

Marea Britanie rămâne în topul preferințelor elevilor care vor să studieze în străinătate

În acest sfârșit de săptămână, aproximativ 80 de instituţii de învăţământ – licee, universităţi, dar şi centre de cursuri şi de tabere din străinătate îşi prezintă oferta educaţională la Bucureşti, în cadrul World Education Fair, destinaţia cea mai căutată de către studenţii români pentru studii de licenţă şi masterat rămânând Marea Britanie, menționează Agerpres. 

„Ediţia din această primăvară întruneşte 80 de instituţii din străinătate, fie că vorbim despre organizaţii care oferă tabere de limbi străine pe perioada verii ori licee din străinătate sau universităţi din afară. Cele mai populare programe pentru studenţii române sunt cele adresate afacerilor şi managementului, urmate de cele din industria IT şi computer science, apoi arhitectură şi medicină”, a declarat, pentru Agerpres, Ana Maria Papp, manager IntegralEdu, organizator al târgului.

Potrivit acesteia, destinaţia cea mai căutată de către studenţii români este în continuare Marea Britanie și că românii nu sunt speriaţi de Brexit, prezenţa instituţiilor de învăţământ superior din Marea Britanie fiind majoritară.

„Avem aprobarea Guvernului britanic că toate împrumuturile pentru programele de licenţă sau master oferite de către Guvernul britanic rămân disponibile şi pentru acest an, respectiv şi progresia acestor studenţi pentru anul II sau III până la finalizarea programului va fi acoperit de către împrumut. În ceea ce priveşte ce caută studenţii români la Târgul World Education, aici vorbim despre categorii de vârste diferite. Avem părinţi care sunt interesaţi să îşi trimită copiii într-o tabără de limbi străine. Chiar avem o ofertă interesantă – o tabără în Dubai, avem şi tabere organizate în Bulgaria cu profesori nativi. În funcţie de bugetul fiecărei familii, putem identifica destinaţia cea mai potrivită şi tabăra cea mai potrivită pentru copilul său.

Românii nu sunt speriaţi de Brexit şi simplul fapt că avem prezenţa majoritară a universităţilor britanice la acest târg încurajează elevii şi familiile din România să aleagă în continuare această destinaţie. Sunt în număr din ce în ce mai mare, vizitatori din ce în ce mai mulţi, pentru că îşi dau seama de importanţa investiţiei în educaţia copiilor şi, de asemenea, de a se pregăti pentru ceea ce urmează – vorbim despre cariera profesională”, a precizat Ana Maria Papp, pentru Agerpres. 

Destinaţia de studiu cu cea mai mare creştere în ultimul an este Olanda, date fiind condiţiile din ce în ce mai favorabile implementate de universităţile din această ţară, fiind pe locul al doilea în topul preferinţelor. În ceea ce privesc taxele de școlarizare în Olanda acestea sunt în jur de 1.100 de euro pe an, iar costurile de trai sunt între 600 – 800 lunar. În Danemarca şi ţările scandinave învăţământul este gratuit. O altă destinaţie din ce în ce mai populară pentru elevii români este Statele Unite ale Americii, unde programele de studiu sunt între 30.000 – 60.000 de dolari pe an.

Numărul românilor care au plecat anul trecut la studii în Marea Britanie a crescut cu 10% faţă de 2017, de la 2.540 la 2.800. Iar destinațiile alese de tinerii români, pentru toate nivelurile de învăţământ sunt Olanda, ţările nordice, Elveţia, Franţa, Germania, Austria, SUA şi Canada.

Costurile pentru taberele educaţionale variază în funcţie de tip, program, locaţie, activităţi, pornind de la 700 euro pentru două săptămâni în Bulgaria, 1.150 lire sterline în Marea Britanie, ajungând şi până la 6.000 franci elveţieni, tot pentru două săptămâni, în Elveţia.

La târg mai sunt prezente şi instituţii de învăţământ din Spania, Grecia, Luxemburg, Cipru, Polonia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.