24 iunie 2024, 6:56

“Marea căpăceală” Razii în sectorul 4 printre cei care nu au locuri de parcare cu plată

Este greu de crezut, dar, da, s-a ajuns până aici. O Hotărâre a Consiliului Local Sector 4 București lasă fără apărare pe cei care nu au apucat să intre în posesia unei Parcări de Reședință sau nu reușesc că parcheze în Parcările Publice.

Conform anexei la HCL Sector 4 nr. 205/30.12.2021, amendată cu modificări și completări ulterioare, se blochează roțile autovehiculelor care ocupă “fără drept parcările publice, parcările de reședință sau domeniul public și privat de pe raza Secorului 4 al Municipiului București”.

Ce înseamnă asta?  Că dacă nu ai o Parcare de Reședință sau nu ai prins un loc la o Parcare Publică, nu mai ai dreptul de a parca nicăieri altundeva, pentru că orice alt loc ocupat reprezintă “domeniul public și privat de pe raza Secorului 4 al Municipiului București”.

Atenție, această hotărâre se aplică peste Legea Circulației, așa că degeaba cauți un loc unde să NU găsești indicatoare restrictive, acesta nu va fi suficient.

Joi după amiaza și seara Poliția Locală Sector 4 a efectuat o razie în acest sens (lucru recunoscut și de polițiștii locali sub denumirea, mai dulce, de “acțiune în zonă”) și toate mașinile găsite parcate în afara PR sau PP au avut roțile blocate. Vorbim de câteva zeci de mașini din zona Vacărești – Pridvorului – Tineretului. Mâine posibil să vine rândul unui alt sector.

Amenda este în valoare de 150 de lei. Poate fi plătită pe loc cu cardul sau cash, la anumite automate. “Eliberarea” mașinii poate dura până la 24 de ore.

Procedura este extrem de controversată, printre mașinile poprite  aflându-se mașini din provincie sau din alte sectoare, care în mod evident nu aveau de unde să știe de acest lucru. Mai mult, nici cetățenii Sectorului 4 nu păreau a cunoaște acest lucru și au fost mirați că înainte de a se trece la “marea căpăceală” nu s-au  emis, mai întâi, somații.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol