19 septembrie 2020, 16:18

Marele actor Marcel Iureș primește Premiul de Excelență pentru întreaga carieră la TIFF

Unul dintre cei mai apreciați și iubiți actori de teatru și film, Marcel Iureș, va fi distins cu Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj.

„Premiul de Excelenţă al TIFF îi va fi oferit actorului Marcel Iureş, pentru cariera sa fabuloasă, marcată de zeci de roluri interpretate pe scenele din întreaga lume şi apariţii nenumărate în producţii cinematografice care s-au bucurat de succes internaţional”, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, directorul festivalului, Tudor Giurgiu, potrivit Agerpres.

Renumitul actor va fi premiat la gala de închidere a Festivalului, chiar pe scena Teatrului Național din Cluj, acolo unde acesta și-a făcut debutul în urmă cu 40 de ani.

Marcel Iureș are în palmares zeci de roluri interpretate pe cele mai mari scene ale lumii, trei premii UNITER și apariții în prodcuții cinematografoce de succes. Totodată, acesta este, din 1995, președintele preşedintele Fundaţiei Teatru Act, prima instituţie artistic nonguvernamentală autohtonă, devenită în 1998 Teatrul Act, primul teatru independent cu sală proprie din România postdecembristă.

În acest an, la TIFF vor fi prezente peste 200 de filme, dintre care 180 de lung metraje, însă, în acest an va avea loc și o premieră. Pentru prima dată, la ediţia din acest an a Festivaulului vor fi prezentate cinci premiere mondiale.

Una dintre pelicule este cea a regizorului Tudor Giurgiu, „Parking”, care va fi și cea care va deschide festivalul. Filmul va fi proiectat la Gala de deschidere, la care va participa întreaga echipă de producție, dar și scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului „Apropierea”, din care a fost inspirat scenariul. Pelicula pune în lumină povestea unui poet român care, după ce pleacă în Spania, descoperă trăirile apăsătoare ale dorului de casă, dar și ale iubirii.

Sursă Foto: filmreporter.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.