27 septembrie 2022, 23:53

Mari artiști internaționali, reuniți la Bucharest Jazz Festival. Pe cine vor putea vedea iubitorii de muzică

Bucharest Jazz Festival revine cu cea de-a opta ediție în perioada 1 – 7 iulie 2019, în Piața George Enescu și la ARCUB.

Bucharest Jazz Festival este singurul festival internațional de profil din Capitală.

Festivalul începe cu petrecerea de deschidere „Jazz & World Music Vinyl Party” de luni, 1 iulie, ora 19:00, la clubul festivalului – Gabroveni Jazz Club – de la ARCUB. Din 2-7 iulie la Gabroveni Jazz Club se țin zilnic, de la ora 12.00, o serie de conferințe și workshop-uri cu artiști și jurnaliști români și străini.

În iulie, vom asculta pe scena festivalului jazz clasic, swing, jazz modern, fusion și jazz simfonic. Vă invităm atât la concertele din Piața «George Enescu», cât și la ARCUB, unde puteți petrece o zi relaxantă la clubul festivalului, ziua puteți asista la conferințe și workshop-uri, iar seara la concursul de jazz New Jazz Players.”, transmite Cristian Soleanu, curatorul festivalului.

Printre artiștii ediției se numără trupa CALI Quartet, trompetistul Sebastian Burneci care prezintă pe scena Bucharest Jazz Festival proiectul „Unspoken”. Toma Dimitriu Quartet se află pentru a doua oară la București, pentru un concert de jazz efervescent la saxofon, pian, contrabas și baterie pe care îl vor susține joi 4 iulie, ora 19.00. Pianistul Johnny Bica prezintă tot joi, ora 20.00, albumul său de debut, „The Real Vibrations” alături de Michael Acker, Andy Ava, Iulian Nicolau și de muzicienii invitați Sebastian Burneci și Gianni Gagliardi. O colaborare interesantă este Alex Sipiagin și Bucharest Jazz Orchestra.

Vineri 5 iulie, de la ora 20.00, una dintre noile senzații ale jazzului european, Camille Bertault aduce la București muzica noului său album, „Pas de géant”, arată romanialibera.ro.

Jazzul manouche se aude la Bucharest Jazz Festival în concertul susținut de Cvartetul Florin Niculescu de sâmbătă 6 iulie de de la ora 20.00, în Piața „George Enescu”, alături de Petrică Andrei, Vlad Popescu și Bruno Rousselet.

În ultima zi de festival, duminică, 7 iulie, cultura hip hop și sensibilitatea jazzului se combină într-un concert fabulos, susținut de trupa Em4ncipation împreună cu rapper-ul din Brooklyn, Yah Supreme.

sursa foto: uniradioinforma.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol