20 octombrie 2021, 17:27

Mariajul în era Internetului. În căsătorie, cel mai apropiat aliat poate ajunge cel mai de temut rival

În cartea sa de debut, “Fleishman are necazuri” – Taffy Brodesser-Akner dă o notă de actualitate romanului care zugrăvește căsătoria nefericită: soțul se plânge că soția îl vede ca pe “un cursor clipind intermitent care așteaptă instrucțiunile ei”, iar afacerile extraconjugale sunt însoțite de emoticoane. Un volum despre mariajul în era Internetului.

Brodesser-Akner a scris un roman puternic, onest, remarcabil, uman, care ilustrează faptul că angajamentul conjugal — să ne construim o viață împreună — ignoră un element esențial: sunt două vieți la mijloc.

În căsătorie, cel mai apropiat aliat poate ajunge cel mai de temut rival. Expresia „mă completezi” exercită o presiune îngrozitoare.

Mariajul în era Internetului. Surprize conjugale

Când s-a despărțit de soția sa după aproape 15 ani, Toby Fleishman a crezut că știe ce îl așteaptă: weekenduri și vacanțe cu copiii, regrete ocazionale, momente de tensiune în negocierile privind sarcinile parentale. În niciun caz n-ar fi prevăzut că într-o zi, în toiul perioadei lui de emancipare sexuală, Rachel o să lase copiii la el și o să dispară.

Toby încearcă să ghicească unde a plecat soția lui, în tot acest timp făcând echilibristică între slujba de medic, nesfârșitele obligații de părinte și noua popularitate sexuală câștigată cu ajutorul aplicațiilor pentru întâlniri. Singura consolare este versiunea pe care și-o spune în legătură cu căsnicia sa, și anume că a fost părăsit de o soție mult prea ambițioasă.

Dacă însă vrea să înțeleagă cu adevărat ce nu a funcționat în povestea lor, Toby va trebui să se întrebe dacă nu cumva a ales să nu ia în seamă norii negri care se întrezăreau la orizont.

“Fleishman are necazuri” reprezintă o explorare tulburătoare și totodată amuzantă a unei culturi ce încearcă să-și facă loc printre fisurile unei instituții care ne inspiră cele mai mari temeri și cele mai mari speranțe.

„În romanul lui Brodesser-Akner, ceea ce pare la început o comedie spumoasă de moravuri se transformă în ceva surprinzător de profund și de autentic“ , scrie Entertainment Weekly

Despre autoare

Taffy Brodesser-Akner este o autoare și jurnalistă americană. A crescut în Brooklyn, New York, într-o comunitate evreiască. A lucrat ca freelancer și contributor pentru GQ și The New York Times, unde acum face parte din echipa redacțională.

A realizat numeroase portrete ale unor celebrități (Jonathan Franzen, Antonio Banderas, Gwyneth Paltrow, Tom Hanks), pentru care a fost recompensată cu New York Press Club Award și Mirror Award.

Volumul a apărut la Editura Trei, în Colecția Psihologie. Pe site-ul editurii, prețul de achiziție este 50.15 lei


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.