27 ianuarie 2022, 3:51

Marius Nicoli, la „Ediția de Dimineață” cu Lucian Mîndruță: „Inteligența artificială nu ne va guverna, dar ne va ajuta să ne îmbunătățim viața”

Marius Nicoli se definește în primul rând drept profesor, mai ales că această meserie este o moștenire de familie:

„Tata a fost învățător și mama a fost profesoară de română și franceză. Amândoi aveau aptitudini aritmetologice. IT-ul este un domeniu destul de vast, ca medicina. Trebuie să mergi aplicat pe ceva”.

Marius Nicoli a fost invitatul lui Lucian Mîndruță, la emisiunea „Ediția de Dimineață”, de la Digi24, din 9 ianuarie, ora 10:30. Urmăriți aici integral emisiunea:

Profesorul Nicoli din Craiova consideră că este greu să-i ofere unui elev sfatul de a se face IT-ist, pentru că acest domeniu presupune mai multe abilități și are debușee profesionale dintre cele mai diferite.

El antrenează lotul național de informatică, format din elevii de liceu care au participat la olimpiade în gimnaziu și care au trecut de barajele de selecție. Pregătirea se face în centrele locale.

„Ne gândim să ne adresăm la toți mai mulți copii. Cu cât există centre locale mai bine puse la punct, cu atât se duc copiii mai buni la concursuri.”

Contrar unei păreri generalizate, Nicoli nu crede că românii sunt neapărat mai buni decât copiii din alte țări. Moștenim însă o tradiție a participării la competiții și în acest fel ne-am făcut un nume pe plan mondial.

Profesorul nu crede că inteligența artificială ne va guverna, dar ne va ajuta să ne îmbunătățim viața. Românii vor fi implicați în această revoluție, deoarece avem deja o tradiție în IT.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Sorin

    11 ianuarie

    Marius Nicoli mi-a fost profesor la debutul sau la catedra acum vreo 20 ani. Ma bucur sa vad ca a ajuns profesor la lotul national. A muncit foarte mult si este foarte inteligent. Multi nu realizeaza ca un olimpic este mai bun decat un profesor in multe cazuri(mai ales cand profesorul este debutant) si ca este necesar un efort urias si talent pentru a ajunge profesor la lot 👏👏👏

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.