23 ianuarie 2021, 19:42

Mark Esper este noul Secretar american al Apărării și va conduce cea mai mare putere militară a lumii

Mark Esper este noul Secretar al Apărării și devine unul dintre cei mai importanți oameni ai lumii, numirea acestuia fiind votată într-o majoritate covârșitoare. Alegerea lui Mark Esper vine la şapte luni după demisia răsunătoare a lui Jim Mattis, care avea o serie de dezacorduri cu Donald Trump în mai multe dosare, menționează Agerpres.

Ministru adjunct însărcinat cu forţele terestre din 2017, Mark Esper a depus jurământul marţi seara. Acesta a fost desemnat de către preşedintele american pentru a conduce prima armată a lumii atunci când candidatul precedent, Patrick Shanahan, s-a retras în iunie din motive familiale.

Numirea sa a fost aprobată cu 90 de voturi, din care doar opt împotrivă, în contextul în care mai mulți candidați democrați la alegerile prezidențiale din 2020 s-au opus dintre care AFP le menţionează pe Elizabeth Warren, Amy Klobuchar şi Kamala Harris, potrivit Agerpres.

Acesta va avea de condus cea mai mare putere militară a lumii, într-un context destul de delicat. În momentul de față SUA fiind implicată în două războaie – în Siria şi Afganistan – pe fondul escaladării tensiunilor cu Teheranul.

„Lumea este plină de ameninţări grave la adresa noastră, a aliaţilor şi intereselor noastre”, a afirmat senatorul republican, subliniind în acest sens „insistenţa Iranului de a continua să provoace tensiuni în Orientul Mijlociu”, potrivit Agerpres.

În trecut, Mark Esper a fost militar, secretar al Forţelor Armate şi activist de lobby pentru compania Raytheon. Mai mult decât atât, acesta a mai fost și consilier în cadrul Congresului SUA și funcționar la Pentagon în timpul Administraţiei George W. Bush.

Sursă Foto: dnaindia.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.