17 iunie 2021, 11:28

Fostul reporter de la BBC, Martin Bashir, i-a manipulat pe Lady Diana și Michael Jackson

Nepotul Taj și fratele Tito ai lui Michael Jackson susțin că, la fel ca Lady Diana, și MJ a fost manipulat de fostul reporter de la BBC, Martin Bashir. La mai bine de 25 de ani după un interviu exploziv cu Lady Diana, un raport independent a denunțat metodele înșelătoare folosite jurnalist pentru obținerea interviurilor. La fel ca rudele prințesei Diana, anturajul lui Michael Jackson cere o anchetă. În 2003, Martin Bashir l-a intervievat pe regele popului, ca parte a unui documentar pentru canalul ITV.

Intitulat „Living With Michael Jackson”, acest documentar a urmărit viața cântărețului din Neverland Ranch și a relevat relația sa cu băieții tineri și acuzațiile de abuz sexual. Artistul s-a plâns ulterior autorității de reglementare audiovizuale britanice, acuzându-l pe Martin Bashir că a oferit o imagine distorsionată a comportamentului său ca tată.

Acum, Taj și Tito susțin că vedeta a fost înșelată de jurnalist și-l acuză pe Bashir că a practicat un „jurnalism lipsit de etică”.

„Imaginile manipulate ale lui Bashir și jurnalismul său neetic sunt printre principalele motive pentru care unchiul meu Michael nu mai este astăzi. Rușine pentru cei care l-au acoperit pe Bashir! Rușine pentru cei care l-au recompensat! Familia mea merită, de asemenea, o investigație și o scuză”, a scris Taj Jackson.

Tito Jackson a spus că Bashir a creat o narațiune falsă despre fratele lui; manipularea devine clară dacă vedem scenele tăiate, pe care Bashir le-a păstrat secrete.

Reputația lui Bashir a fost distrusă de raportul lordului Dyson, după interviul cu Diana. S-a găsit că Bashir a folosit înscrisuri false pentru a se apropia de prințesă și de fratele acesteia, Charles Spencer. Mai mult, jurnalistul s-a folosit de prietenia prințesei Diana cu Michael Jackson pentru a ajunge la acesta.

Foto: „Jackson live in Lisbon.jpg” by Constru-centro, Wikimedia, CC BY-SA 4.0 / „Diana, Princess of Wales.jpg”, domeniul public

Citiți și:

Când un interviu ajunge să distrugă: Cazul Lady Di. BBC își cere scuze, prințul Harry acuză


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.