2 octombrie 2022, 1:29

Mărturia elevei care a câștigat medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică: „Oricine poate deveni mai bun dacă iubește ceea ce face!”

Pe copiii cu mintea sclipitoare îi găsim la olimpiadele școlare luptând să demonstreze că sunt cei mai buni la disciplinele studiate.

Este și cazul Dariei, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” din județul Dâmbovița. Pasiunea pentru matematică, determinarea, munca din greu și ambiția au făcut-o pe Daria să obțină medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică, desfășurată în aprilie la Deva.

Deși subiectele au avut un grad de dificultate ridicat, eleva din orașul Găești a dat dovadă de concentrare și a reușit să aducă aurul acasă.

Edițiadedimineata.ro a stat de vorbă cu Daria și ne-a împărtășit pasiunea ei pentru matematică:

De unde pasiunea pentru matematică?

Întotdeauna mi-am dorit să am rezultate cât mai bune în ceea ce am făcut, însă am avut norocul de a o avea pe doamna Turcu ca profesoară de matematică. În afară de informațiile matematice pe care mi le-a oferit, am fost înconjurată de iubire și pasiune, de un om minunat pe care imediat mi l-am facut un model. Astfel, am fost fascinată de tot ceea ce reprezenta matematica.

Cât de greu ți-a fost să te pregătești pentru olimpiadă?

Evident că au fost sacrificii pe care am fost nevoită să le fac, dar pe care mă bucur că le-am facut. Pregătirea pentru olimpiadă începe din prima zi în care mă întorc acasă de la faza națională. Pe mine lucratul la matematică m-a făcut fericită, mulțumită de capacitățile mele. M-a schimbat enorm, până când a devenit un mod de viață. Acum mi se pare ceva esențial, chiar dacă uneori întâmpin dificultăți.

Cum a fost competiția?

Competiția în sine a fost o experiență extraordinară, care îmi va rămâne în suflet pentru mult timp. M-am simțit onorată să mă aflu în aceeași încăpere cu atât de mulți copii olimpici, pe care îi admir. A fost dificil și am avut cele mai copleșitoare emoții, dar extazul din momentul aflării rezultatului a meritat.

În viitor vrei să faci o carieră în domeniul științelor exacte?

În viitor îmi doresc o carieră în științele exacte, cu toate că mai este destul timp până atunci. De asemenea,mi-ar plăcea să transmit și celor din jurul meu pasiunea pentru matematică.

Ce sfat le-ai da elevilor pentru a îi motiva să fie cei mai buni în domeniul lor?

Cred că oricine poate deveni mai bun în domeniul lui dacă iubește ceea ce face. Trebuie să fii motivat și să muncești ca să îți urmezi idealurile. Orice poate fi posibil dacă îți dorești cu adevărat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE