29 octombrie 2021, 1:07

Mărturia unui român despre incendiul de la Notre-Dame: „Am văzut zeci de locuitori ai Parisului plângând, mii de oameni triști!”

Un incendiu puternic a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris. Conform autorităților, nu există victime. Monumentul este cunoscut în lumea întreagă, fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice din Europa. Construcția clădirii a început în anul 1163.

Sebastien Slavitescu este un român care locuiește la trei minute de catedrală. A studiat dreptul european și diplomație în Paris. Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, a oferit mai multe detalii despre cum a fost trăit evenimentul pe străzile din Paris.

 

Sebastien Slavitescu. Sursă: Facebook

Sebastien Slavitescu. Sursă: Facebook

În momentul în care a izbucnit incendiul, Sebastien era la o cafenea. „Eram cu prietena mea la trei minute de Notre- Dame, la cafeneaua La Terrasse. Am văzut foarte multe mașini de pompieri și poliție trecând în viteză și cu zgmot. Într-un minut am avut nenumărate notificări pe Twitter despre incendiu. Am plecat imediat cu prietena mea către incendiu.”

Întrebat despre modul în care au reacționat autoritățile, românul consideră că forțele franceze de intervenția nu au fost pregătite pentru un astfel de eveniment. „Autoritățile clar nu au fost pregătite! După o oră și jumătate, nu am văzut elicoptere sau avioane, nimic! Am văzut doar mașini de pompieri. Din păcate, jetul de apă nu ajunge la capela prinsă de foc!”

Românul consideră că a trăit un moment trist pe străzile din Paris. „Poliția a blocat totul. Accesul este interzis. Atmosfera este foarte tristă. Am văzut zeci de locuitori ai orașului plângând, mii de oameni triști.”, a declarat Sebastien.

Foto: Hotnews


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.