9 decembrie 2023, 10:03

Mărturie în premieră, după un an. Patrick Mouratoglou recunoaște că este vinovat de contaminarea Simonei Halep

„Mă simt responsabil, noi i-am recomandat acel supliment, s-a întâmplat să fie contaminat”. Sunt cuvinte rostite după un an, timp în care Simona Halep a fost pusă la pământ. Rostite de antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou. Acesta vorbește deschis pentru prima dată despre faptul că el și echipa sa i-au recomandat, apoi achiziționat suplimentul contaminat, fără a-l verifica. „Mă simt responsabil, nu aveam de unde să știu”, spune el.

Simona Halep a făcut apel la TAS după ce a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru testul pozitiv cu Roxadustat de la US Open 2022, iar Patrick Mouratoglou a declarat într-un clip publicat pe contul său de Instagram că își asumă responsabilitatea pentru că românca a fost prinsă dopată. Patrick Mouratoglou a publicat vineri seară un clip video pe contul său de Instagram prin care și-a recunoscut vina.

Românca a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, urmând ca aceasta împreună cu avocații ei să vină cu probe puternice pentru a reduce perioada de suspendare sau chiar de a răsturna decizia.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colegenul și l-am cumărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentu ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil.

Mi s-au deschis ochii și am realizat că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre cantități extrem de mici. Nu au niciun efect, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test anti-doping. Asta e teribil, pentru că ești complet inocent, reputația ta e afectată!

Numele tău e târât într-un scandal de dopaj și poți sta pe bară mult timp. Îți afectează reputația fără motiv, pentru că nu ai făcut nimic. Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi.” – a transmis Patrick Mouratoglou, într-un clip publicat pe contul său de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de THE COACH (@patrickmouratoglou)

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol