1 decembrie 2020, 13:24

Masca facială în spații închise nu e suficientă. Care este elementul esențial în reducerea riscului de infectare

Masca facială în spații închise și limitarea numărului de oameni la evenimente publice nu mai sunt suficiente.

Potrivit unui studiu german, elementul crucial în reducerea riscului de transmitere a noului COVID-19, este o foarte bună tehnologie de ventilație.

În cadrul studiului efectuat, aproximativ 1.500 de voluntari care au purtat măşti faciale, au folosit dezinfectanţi şi au păstrat distanța, au participat la un concert pop ce a avut loc, în august, într-o sală din Leipzig cu scopul de a estima cum se poate răspândi virusul în cadrul unei mulţimi mari de oameni.

Oamenii de știință au simulat trei scenarii, care au variat în privința numărului spectatorilor şi a standardelor de distanţare socială.

Totodată, cercetătorii au creat și un model computerizat al arenei pentru a analiza fluxul de aerosoli emis de spectatorii potenţial infectaţi.

În contextul studiului menționalt, coordonatorul studiului RESTART-19, Stefan Moritz, a declarat că e esențială existența unei tehnologii optime de ventilație.

„Cea mai importantă descoperire pentru noi a fost să înţelegem cât de crucială este existenţa unui tehnologii optime de ventilaţie. Este un element esenţial pentru reducerea riscului de infectare”, a precizat Stefan Moritz, potrivit descopera.ro.

Nu în ultimul rând, un cercetător la Institutul de Epidemiologie Medicală din cadrul Universității din Halle, Rafael Mikolajczyk, a explicat faptul că măsuri de igienă precum purtarea măștii și distanțarea socială ar trebui să fie în continuare respectate.

„Evenimentele au potenţialul de a alimenta epidemia prin transmiterea agenţilor patogeni, dacă sunt însă respectate măsurile de igienă, atunci riscul este foarte scăzut”, a pus Rafael Mikolajczyk.

Sursă foto: cotidianul.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Oprişan Ion

    31 octombrie

    Studiul pentru îmbunătățirea ventilației este important, dar poate şi un studiu privind intensitatea şi durata conversațiilor, din care să rezulte că sunt necesare rărirea, scurtarea şi coborârea discuțiilor, ceea ce ar conduce la reducerea duratei şi volumului de contaminare la care ne expunem.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.