Site icon Editia de Dimineata

MASCA nu te face mai deștept. Dar îți dă o stare mentală pozitivă

Cercetătorii britanici, nu trebuia să îi mai menționez. De această dată de la Universitatea din Edinburgh. Descoperirea lor este intersantă – masca poate fi asociată cu o stare de bine, cu o stare mentală pozitivă.

O echipă de cercetători de la University of Edinburgh, UK, afirmă că practica purtării măștii  este asociată cu o stare de bine ameliorată a utilizatorilor, informează News Medical.

În acest studiu au fost observați 11.000 de subiecți din Regatul Unit. Au fost efectuate analize care au colectat date pe platforma Qualtrics între aprilie și iunie 2020.

Cei 11.000 de participanți recrutați au completat sondajul CovidLife, creat de universitatea din Edinburgh pentru a evalua și înțelege impactul pandemiei asupra sănătății și stării de bine a națiunii.

Pe baza acestor date a fost evaluată sănătatea mentală a participanților.

Cercetătorii au aflat că obiceiul acoperirii feței nu are vreo asociere cu sănătate mentală diminuată. Echipa a mai constatat că oamenii care purtau constant măști aveau în proporție semnificativă o sănătate mentală mai bună decât aceia care nu le purtau.

Din studiu a rezultat că probabilitatea apariției unei senzații de anxietate era cu 58% mai mică pentru cei care purtau mereu măști, iar cea a simptomelor depresive cu 25%.

Și sentimentul de singurătate era cu 67% mai puțin frecvent la cei care purtau măști.

Rezultatele studiului au corespuns cu studii anterioare care au constatat că absența adeziunii la regula purtatului măștilor faciale poate fi interpretată negativ de ceilalți.

„Datele noastre oferă dovezi solide că urmând îndrumările guvernamentale privind acoperirea fețelor se obține o îmbunătățire a sănătății mentale și fizice, mai frecvent decât o deteriorare”, sună concluziile echipei.

Exit mobile version