2 ianuarie 2023, 23:01

Mașina de creat oameni digitali

Epic Games lansează o nouă tehnologie care va permite oricui să creeze la cerere oameni realiști din punct de vedere fotografic/video. Se numește MetaHuman Creator și este produsul unor ani de cercetare și dezvoltare de către creatorul jocurilor Unreal Engine și Fortnite. Instrumentul își propune să permită oricui să proiecteze cu ușurință modele 3D ale unui om, să le descarce și să le folosească într-o varietate de aplicații și programe.

MetaHuman Creator este o aplicație bazată pe cloud, care funcționează extrăgând date dintr-o bibliotecă în continuă creștere cu variante ale aspectului și mișcării umane. Aplicația vă va permite să creați personaje noi convingătoare, prin fluxuri de lucru intuitive, prin care veți rafina produsul final dorit.

Puteți alege ca punct de plecare una dintre nenumăratele fețe prestabilite. Epic Games a spus că utilizatorii pot alege dintre 30 de stiluri de păr și 18 tipuri de corp diferite. Când sunteți mulțumit de omul creat, îl puteți descărca prin aplicația Quixel Bridge, complet echipat și pregătit pentru animație și captare de mișcare în Unreal Engine. Veți obține, de asemenea, datele sursă sub forma unui fișier Autodesk Maya, inclusiv ochi, schelet, față, comenzi de animație și materiale.

În 2018, Epic Games și-a prezentat tehnologia Siren la conferința pentru dezvoltatori de jocuri din San Francisco. Compania folosise anterior această tehnologie pentru a transforma o mișcare captată de la actorul Andy Serkis într-un „om-pește extraterestru”, în timp ce acesta interpreta monologul „Mâine” din piesa „Macbeth” de Shakeaspere.

Este o tehnologie impresionantă, dar, ca în cazul tuturor tehnologiilor noi, vor exista consecințe neprevăzute. Însă tehnologia democratizează crearea chipurilor umane digitale hiperrealiste și va reduce timpul de producție al unor jocuri video și filme.

Foto: captură Youtube


Comentariile sunt oprite pentru acest articol