5 octombrie 2023, 6:24

Mașina din  “Cars” este vândută la licitație în România

Un exemplar rar și prețios al istoriei automobilelor, mașina Hudson Hornet 1951, primul automobil înscris la cursele NASCAR, este scoasă la licitație săptămâna viitoare, joi 30 martie.

Exemplarul, cu prețul de pornire de 35.000 de euro, este o piesă clasică a industriei auto americane, dar și un model de lux al companiei Hudson Motor Car Company.

Dacă silueta vă pare cunoscută, posibil vă amintiți că acest model “joacă” în celebrul film Disney Pixar  “Cars”.

Popularitate

Bijuteria pe patru roți a fost una dintre cele mai populare din perioada sa și a câștigat o reputație deosebită pentru performanțele sale impresionante și designului inovator, făcând istorie la cursele NASCAR în acea perioadă prin conceptul de „step down in the car”, datorită centrului de greutate foarte jos.

Astfel, modelul Hudson Hornet a fost popular în special în cercurile automobilismului, fiind folosit în curse de mare viteză și câștigând mai multe competiții importante în anii ’50.

În prezent, mașina Hudson Hornet 1951 este una dintre cele mai căutate modele de mașini clasice de colecție, datorită valorii sale istorice și estetice.

Exemplarul din Licitația de Curiozități Tehnice este într-o stare foarte bună, funcțional, înmatriculat ca vehicul istoric, iar interiorul restaurat în totalitate cu materialele originale folosite în anii 1950 pentru acest model.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol