26 octombrie 2021, 22:17

Mașinile teleghidate, un pas mic către automobilele complet autonome (VIDEO)

Utilizarea unor flote vaste de autovehicule a fost mult mai complexă decât credeau Tesla, Waymo și Google. Un startup european face acum un pas intermediar către autonomia deplină: teleșofatul. Compania germană Vay a testat în liniște o flotă de vehicule electrice controlate de la distanță peste tot în Berlin și intenționează să lanseze un serviciu de mobilitate în Europa și poate în SUA, anul viitor.

Pentru o fracțiune din prețul unei curse Uber, clienții vor putea să comande o mașină controlată de la distanță, să fie conduși la destinația dorită și apoi să coboare fără grijă. Asta înseamnă că, undeva acasă, există un șofer uman, care controlează vehiculul utilizând ecrane, joystick-uri și volane.

Într-o etapă ulterioară, Vay intenționează să introducă un serviciu de deplasare complet controlat de la distanță. Conceptul nu este nou. Nissan a promovat această abordare la evenimentul Consumer Electronics din 2017, prezentând o platformă pentru gestionarea flotelor de vehicule autonome, dezvoltată ca ramură din tehnologia națională de aeronautică și administrare spațială.

Vay spune că a rezolvat problemele de latență și a controlat cu succes mașinile de la distanță, chiar și în situații extreme, care necesită frânare de urgență și manevre evazive. Startup-ul cu 70 de angajați va trebui să depășească provocări, cum ar fi câștigarea autorităților de reglementare locale, strângerea de bani suficienți pentru finanțarea extinderii și gestionarea vârfurilor de cerere și ofertă, fără frustrarea clienților.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.