CITIRE

Maşinile diesel vor fi interzise în Roma

Maşinile diesel vor fi interzise în Roma

Roma va interzice accesul maşinilor diesel în centrul oraşului începând cu anul 2024, a anunţat primarul capitalei italiene, Virginia Raggi.

Roma este unul dintre oraşele europene cu cel mai intens trafic şi găzduieşte mii de monumente istorice care sunt afectate de nivelul ridicat al poluării, potrivit theguardian.com. Virginia Raggi a anunţat decizia pe pagina sa de Facebook: „Dacă vrem să intervenim serios, trebuie să încurajăm adoptarea unor măsuri drastice”.

Virginia Raggi, sursa: ansa.it

Comentariile ei vin după ce un tribunal din Germania a decis că oraşele pot interzice maşinile care cauzează o poluare semnificativă. Aproximativ două treimi dintre cele 1.8 milioane de maşini produse în Italia anul trecut erau diesel. În Roma, un oraş fără industrii semnificative, cea mai importantă sursă de poluare sunt maşinile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. […] turbo pentru a obține un consum și o performanță similare cu cele realizate de motorul diesel. Unele regiuni deja interzic accesul mașinilor pe motorină în zonele centrale aglomerate, semn ca oamenii au […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.