20 aprilie 2024, 16:13

Mașinile parcate neregulamentar, în atenția PMB. Bucureștenii ar putea risca amenzi usturătoare

Primăria Capitalei impune noi măsuri pentru a scăpa de mașinile parcate neregulamentar pe străzile orașului. Reprezentanții Poliției Locale București au anunțat că vor dispune începerea procedurii de ridicare a autovehiculelor, menționând că bucureștenii vor avea de suportat cheltuielile de transport, dar și pentru depozitarea mașinilor. Mai mult decât atât, aceștia au mai estimat și că prețul transportului, cât și a depozitării unui model Dacia Logan, de exemplu, va putea atinge suma de 500 de lei.

Începem ridicarea maşinilor în mai puţin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locaţii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, şi cealaltă pe bulevardul Timişoarei”, au declarat, reprezentanţi ai Poliţiei Locale Bucureşti, potrivit Mediafax.

Ce prevede proiectul

Potrivit proiectului de hotărâre care a fost votat în Consiliul General la începutul acestei veri, vehiculele care sunt staționate neregulamentar pe drumurile publice care sunt arondate rețelei principale de străzi a Bucureștiului „vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”, potrivit Mediafax.

Cei care vor putea sancționa cetățenii potrivit noului regulament, vor fi poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Înainte de a fi ridicate, operatorul va fotografia mşina din mai multe unghiuri pentru a fi evidenţiate eventualele zone deteriorate şi va completa fişa vehiculului ridicat, în care va fi descrisă starea acestuia.

Dispoziția de ridicare cuprinde mai multe informații, precum: data şi ora ridicării vehiculului; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi instituţia din care acesta face parte; indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată; menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului; menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare şi marca vehiculului.

Transportul mașinii se va efectua pe platforme auto care vor asigura ridicarea completă a acesteia, în condiții care exclud deplasarea pe propriile roți a mașinii.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Sursă Foto: blog.bestride.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol