21 ianuarie 2020, 7:56

Maşinile sub Euro 5 vor trebui să plătească vinieta pentru a circula în Bucureşti. Ce autoturisme sunt interzise în centrul Capitalei

Proiectul vinietei pentru Capitală urmează să fie introdus de la data de întâi ianuarie 2020. Dacă acest document urmează să fie adoptat în forma în care a și fost propus, sute de mii de soferi ar urma să scoată mai mulți bani din buzunare dacă doresc să circule pe străzile din București.

Conform acestui proiect absolut toate mașinile sub Euro 5 indiferent de județul în care sunt înmatriculate ar trebui să achite o vinietă denumită Oxigen dacă vor să circule prin Capitală.

Valoarea acesteia este calculată atât pentru o zi, cât și pentru o lună, șase luni sau un an. Prețul crește pentru mașinile Non Euro și Euro 1, dar scade pentru Euro 2, Euro 3 sau Euro 4. Așadar, cele mai mari sume ar urma să fie achitate de către proprietarii mașinilor Non Euro și mai exact 15 lei pe zi, 300 de lei pe lună, 1.100 de lei pe jumătate de an și 1.900 de lei pe un an. La capătul celălalt pentru o mașină cu normă de poluare Euro 4 vinieta va costa cinci lei pe zi, 80 de lei pe lună, 350 de lei pe jumătate de an și 500 de lei pe un an. Mașinile non euro, Euro 1 și Euro 2, urmează să fie complet interzise în centrul Bucureștiului.

Vă atașăm mai jos exact tabelul cu taxe:

Sursă foto: hotnews.ro

Sursă foto cover: bursa.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.