2 iunie 2020, 23:28

Măștile tradiționale românești, promovare inedită în întreaga lume. Ce actori celebri le-au purtat

Creatorul de măști tradiţionale româneşti, Paul Buța, care a uimit străinii cu creațiile sale, l-a provocat pe Lucifer, personajul principal din serialul cu același nume, să-i încerce creaţiile. Actorii serialului nu s-au lăsat mai prejos și au dat curs invitației meșterului român.

Paul Buţa a auzit de fenomenul „Lucifer“ de la fiul său și s-a gândit că măştile realizate de el ar fi potrivite pentru tematica serialului: a realizat un clip în care îi provoacă pe cei de la Netflix să-i prezinte lui Lucifer creaţiile sale, iar în schimbul efortului le va oferi vişinată făcută la el în gospodărie, potrivit adevarul.ro.

Paul Buţa este etnograful gălățean care a conceput primul muzeu etnografic din județul Galați. Vizitatorii muzeului pot petrece un timp în lumea „fără electricitate” dinainte de 1950 și pot admira expoziția de măști. În cei peste 20 de ani de activitate Paul Buța a creat mai mult de 1500 de măști populare. Cu ele a impresionat străini de pe mai toate continentele. Fiecare model de mască are un simbol şi reprezintă un ritual.

Măștile lui Paul Buța au fost expuse în numeroase locuri din lume Acesta este actor, dar și meșter popular. În timpul liber confecționează măști, la muzeul satului din comuna Șivița. În fiecare an, gălățeanul participă la târguri cu creațiile sale, atât în țară cât și în străinătate, dar nu s-a gândit niciodată că măștile sale vor ajunge pe chipurile actorilor din serialul Lucifer.

Sursa facebook.com

Postul Virgin Radio a ajutat la viralizarea aceștei povești, iar protagoniştii serialului „Lucifer“, inclusiv Tom Ellis (Lucifer) și Lauren German (Chloe), s-au filmat în timp ce dansau pe negativul piesei „Balada românului“, de la Subcarpaţi și probau măştile artistului român, căruia i-au mulţumit pentru cadou. Actorii din Lucifer au părut plăcut impresionați de invitația românului și au declarat că „este clar că diavolul arată cu totul diferit în România”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.