22 aprilie 2021, 14:43

Măsuri de protecție. Află cum poți dezinfecta corect telefonul

În această perioadă, medici, experții în domeniul sănătății, dar și autoritățiile ne recomandă să luăm măsuri de protecție.

Telefonul mobil este plin de bacterii. Medicul Kenneth Mak susține că trebuie să fim atenți la lucrurile pe care le atingem și ne îndeamnă și la curățarea telefoanelor.

Trebuie să fiți atenți la lucrurile pe care le atingeți de obicei. Un obiect pe care îl atingem des este telefonul mobil. Trebuie să vă asigurați că vă curățați suprafețele telefonului. De multe ori avem impresia că facem asta des, dar e foarte important să faceți și practic acest lucru, pentru a vă proteja.”, a declarat acesta, conform stirileprotv.ro.

Există destul de multe microorganisme pe telefoane, deoarece le țineți aproape de piele, le folosiți tot timpul, vorbiți la ele, iar în timpul convorbirii se eliberează picături de apă la fel ca și în vorbirea obișnuită (față în față). Deci, este posibil ca o serie de microbi inclusiv Covid-19, dacă sunteți infectat cu acest virus, să ajungă pe telefonul dumneavoastră. Așadar, să vă mențineți telefonul curat în permanență, nu e deloc un lucru rău.”, mai spune medicul Mark Fielder

Iată cum putem dezinfecta corect:

Apple și-a actualizat recent ghidul de întrebuințare, spunând că vă puteți șterge telefonul cu șervețele dezinfectante sau cu 70% alcool izopropilic. Alți producători de telefoane recomandă un amestec de săpun și apă (la fel cum vă spălați pe mâini) și o cârpă moale din microfibră. Ceea ce ei recomandă este să luați unul dintre aceste șervețele, să ștergeți suprafețele dure ale telefonului, în timp ce încercați să evitați orice fel de porturi deschise, cum ar fi portul de încărcare sau cel pentru căști audio cu mufă jack sau dacă doriți să fiți un pic mai avansați cu tehnologia, puteți încerca unul dintre aceste sterilizatoare cu ultraviolete. Ceea ce trebuie să faceți este să puneți telefonul în interior pentru aproximativ 10 minute și lăsați să se absoarbă germenii, dar încă nu este clar cât de eficiente sunt aceste aparate pentru coronavirus.”, a transmis un jurnalist CNN.

sursa foto:rappler.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.