1 decembrie 2023, 5:47

Măsuri mai aspre în Spania. Se închid cluburile, iar fumatul pe strada este interzis

Spania a introdus noi măsuri restrictive, pentru a reduce posibilitatea extinderii pandemiei de coronavirus. Astfel, discotecile sunt închise, iar fumatul pe stradă este interzis. Eforturile autorităților vin în contextul în care există deja posibilitatea reîntoarcerii unui nou val al contaminărilor cu coronavirus, care vor impune măsurile enunțate, în ciuda manifestărilor opozanților, anunță Digi24. 

Restricțiile au fost adoptate până în prezent de următoarele regiuni: Andaluzia (sud), Castilla şi Leon (centru), Galicia şi Cantabria (nord), la Rioja (nord) şi în regiunea Murcia (sud-est), adică în şase din cele 17 regiuni ale Spaniei.

Introducerea acestor măsuri a fost anunțată de vineri de către reprezentanții guvernului central, însă punerea lor în practică revine regiunilor, care au competențe în materie de sănătate.

În urma deciziei, discotecile și barurile de noapte se vor închide din nou, iar restaurantele nu vor mai putea avea clienți după miezul nopții.

Mai mult decât atât, fumatul pe stradă va fi și el interzis, doar în cazul în care din cauza aglomerației nu se poate menține o distanță suficient de mare față de alte persoane, întâlnirile vor fi limitate la zece persoane, iar vizitele în căminele de bătrâni vor fi și ele restricționate.

Proteste în Madrid

Anunțul autorităților a stârnit valuri de indignare printre oameni, acestea fiind contestate de mai bine de 3.000 de persoane care au ieșit pe stradă pentru a protesta.

Aceștia au scandat „Libertate!” și au agitat pancarde pe care erau înscrise batjocoritoare la adresa autorităților sau de negare a virusului și a restricțiilor precum: „Virusul nu există” sau „Măştile ucid!”.

Protestatarii s-au adunat prin intermediul rețelelor de socializare, în centrul capitalei spaniole și au denunțat exagerarea cifrelor referitoare la victimele pandemiei, menționând că autoritățile au ca scop principal restricționarea libertății lor.

Mai mult decât atât, în semn de protest mai mulți manifestanți au ignorat complet măsurile de distanțare socială și nu au purtat nici mască de protecție în spațiile exterioare, cu toate că această restricție este impusă pe întreg teriotriul Spaniei.

„Ceea ce s-a întâmplat va fi pedepsit cu cea mai mare severitate”, a reacţionat luni prefectul Madridului, Jose Manuel Franco, potrivit Digi24. 

Sursă Foto: english.elpais.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol