7 iunie 2020, 4:50

Maurice Tillet – sursa de inspirație pentru personajul Shrek

Shrek este un film de animație realizat de studiourile DreamWorks Animation Studios în anul 2001, după povestirea ilustrată cu același nume, scrisă de americanul William Steig în 1990.

Shrek rupe barierele basmului clasic, fiind primul film de animație care a câștigat un Oscar. După succesul obținut cu Shrek, studiourile DreamWorks au devenit un concurent puternic al studiourilor Disney.

Îngerul francez – sursă de inspirație pentru celebrul personaj verde

Filmul nu ar fi fost realizat dacă nu ar fi existat o sursă de inspirație: Maurice Tiller. Acesta a avut o viață destul de tristă deoarece la vârsta de 12 ani a fost diagnosticat cu acromegalie. Creşterea excesivă, disproporţionată a membrelor şi oaselor aveau să-l transforme pe Tillet într-un ”ciudat căpcăun”, așa cum mai era poreclit. Acesta a atins celebritatea în 1944, când a fost reporeclit „îngerul francez” şi l-a învins pe Steve Casey în meciul pentru titlul de Campion Mondial al American Wrestling Association.

Când și-a incheiat cariera, acesta s-a izolat în casa lui, unde a murit în anul 1954 din cauza unei boli de inimă. În prezent, o statuie cu el  în mărime naturală  se află expusă la Muzeul International de Ştiinţă Chirurgicală din Chicago, SUA.

DreamWorks – studioul care a lansat filmul – nu a afirmat niciodată în mod oficial zvonul conform căruia aspectul lui Tillet ar fi fost inspiraţie pentru personajul animat Shrek.

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.