21 aprilie 2024, 4:52

Maxim Belciug susține primul recital de chitară din 2024

Vineri, 12 ianuarie 2024, de la ora 20:00, clubul Green Hours își invită publicul să vadă și să asculte primul recital de chitară al anului, avându-l ca protagonist pe îndrăgitul chitarist Maxim Belciug.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare.

Dacă, în formulele de cameră în care îl mai regăsim, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerii, punctul de sublim nu i se oferă decât în ocaziile în care se regăsește singur cu chitara sa.
Sunt momentele sale de sinceritate totală, când lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare.

Poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Muzică ce se încăpățânează să sune altfel decât cea izvorâtă din trecerea mai mult sau mai putin ritmată a arginților sunători dintr-o mână în alta, cum spunea, cândva, însuși chitaristul.

Biletele sunt disponibile pe bilet.ro sau în locație, înainte de începerea concertului, informează Radio România București FM.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol