3 iunie 2020, 21:25

Medalia Reginei Angliei pentru Muzică, oferită pentru prima dată unei persoane de culoare

Gary Crosby devine primul artist de jazz recompensat cu Medalia Reginei pentru Muzică, distincţie acordată anual în Marea Britanie. Contrabasistul în vârstă de 64 de ani a acceptat personal premiul în cadrul unei întâlniri oficiale cu Regina Elisabeta a II-a. Premiul, lansat în anul 2005, este acordat în fiecare an pentru rezultate deosebite unui artist sau grup de muzicieni, care au avut o influenţă majoră asupra peisajului muzical britanic, potrivit Agerpres.

Gary Crosby. Sursă foto: garycrosbybass.com

Gary Crosby. Sursă foto: garycrosbybass.com

Prima persoană de culoare care primește Medalia Reginei pentru Muzică

Crosby este prima persoană de culoare care primeşte această distincţie. Urmaş al „generaţiei Windrush”, Crosby este liderul trupei Jazz Jamaica. De altfel, este director artistic al Tomorrow’s Warriors, o fundație la înființarea căreia a participat în urmă cu 30 de ani. Organizația oferă burse şi oportunităţi de muncă tinerilor care provin din medii defavorizate, informează dcnews.ro.

Probleme de sănătate

În 2018, Crosby a suferit un accident vascular cerebral la doar câteva zile după ce și-a sărbătorit ziua de naștere cu familia și prietenii. Deși se afla pe patul de spital, muzicianul era preocupat să se întoarcă cât mai repede pe scenă, potrivit jurnaliștilor de la Jazz Wise Magazine.

Sursă cover foto: Marie Claire


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.