14 noiembrie 2022, 8:59

Medalii de aur pentru Bianca Costea și David Popovici, la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori din Peru

Inotătorul David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur și în proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori din Peru. Bianca Costea (17 ani) a obținut aurul la 50 de metri liberi, iar Vlad Stancu (17 ani) bronzul la 1.500 metri liber.

David Popovici, deținătorul titlurilor mondiale și europene la seniori, nu putea să aibă emoții în competiția destinată juniorilor. Sportivul legitimat la CS Dinamo a înotat pe culoarul 4 în finală și a încheiat cele două lungimi de bazin în 47,13 secunde. Este al 4-lea cel mai bun timp al probei din anul 2022! Popovici bifează acum o performanță uluitoare: deține 9 dintre cei mai buni timpi ai anului la 100 de metri liber.

David deține și recordul mondial în această probă, stabilit la Europenele din această vară de la Roma, 46.86 secunde, potrivit stiri.tvr.ro.

Bianca Costea (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber. În calificări ea a avut al 5-lea timp, iar sportiva a avut un timp de reacție mai slab în comparație cu favoritele din finală.

A înotat fantastic însă ultimii metri și a încheiat în 25,23 secunde, mai rapidă decât italiencele Sara Curtis și Matilde Biagiotii.

Vlad Stancu a câștiagata  treia medalie la actuala ediție. După argintul la 400 de metri liber și bronzul la 800 de metri liber, sportivul legitimat la CSA Steaua a încheiat pe ultima treaptă a podiumului și epuizanta cursă de 1.500 metri liber.

Vlad a pornit bine, la jumătatea probei era umăr la umăr cu spaniolul Garach Benito și cu maghiarul Galicz. Rivalii au accelerat în lungimile finale, iar Stancu a obținut un meritoriu loc 3, cu timpul 15:17,97.

Sursa foto: David Popovici/Facebook

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol