5 iunie 2020, 22:31

Medalii realizate din materiale reciclate obținute din deșeuri electronice, la Jocurile Olimpice din 2020

Jocurile Olimpice din 2020 care vor avea loc în perioada 24 iulie – 9 august vor oferii câștigătorilor premii cu un o simbolistică aparte. Medaliile oferite câștigătorilor Jocurilor Olimpice de Vară din 2020 de la Tokyo și a Jocurilor Paralimpice vor fi realizate din materiale obținute din deșeuri electronice. 

Astfel, comitetul de organizare din Japonia a început deja colectarea dispozitivelor electronice vechi din care vor fi realizate medaliile, încă din anul 2017, pentru a se asigura că au suficent timp și materiale disponibile pentru confisacrea celor 5000 de medalii, potrivit Green-report.

În toată această perioadă, oficiile municipale din Japonia au funcționat ca centre de colectare și au adunat aproximativ 80.000 de tone de telefoane vechi, camere digitale, jocuri portabile și laptopuri. În urma reciclării acestora s-au obținut 32 kilograme de aur, peste 3 tone de argint și peste 2 tone de bronz.  

Designul medaliilor a fost gândit de artistul japonez Junichi Kawanishi. Acesta a fost ales după ce a câştigat o competiţie susţinută de organizatori, la care au participat 400 de persoane.

Mai mult decât atât, se pare că organizatorii au decis ca și panglicile medaliilor să fie realizate tot din materiale reciclabile. Astfel, acestea urmează să fie realizate din poliester reciclat, iar podiumurile pe care vor urca câștigătorii vor fi confecționate din deșeuri marine.

Organizatorii proiectului speră ca această iniţiativă să îi inspire pe cei care vor veni să asiste la eveniment. În anii trecuţi, jocurile olimpice au fost criticate pentru construcţiile masive, făcute în timp record, apoi abandonate.

„Sperăm ca proiectul nostru de reciclare a electronicelor mici şi eforturile noastre de a contribui la o societate ecologică şi sustenabilă să rămână o moştenire a Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020”, au scris organizatorii proiectului, potrivit Green-report.

Sursă Foto: frf.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.