4 decembrie 2021, 4:08

Mediastandard.ro: Ce este deepfake și cum îl depistăm

În această epocă digitală în care trăim, stilul de viață ne este structurat pe baza accesului facil la informație. De la simpla decizie de a cumpăra un articol vestimentar până la formarea unei preferințe politice, ne fundamentăm alegerile, în deosebi, pe informațiile găsite sau primite pe internet, arată o analiză Media Standard.

Deepfake, un pericol real

Internetul nu este o instanță credibilă, întrucât oricine poate publica orice, fără vreun fel de efort. Astfel se ajunge deseori la dezinformarea voită sau involuntară a maselor. În cazul dezinformării voluntare, fenomenul deepfake reprezintă un pericol real la care sunt supuși toți utilizatorii de internet.

Ce reprezintă

Deepfake-urile sunt, în esență, videoclipuri sau înregistrări audio care, prin intermediul algoritmilor de învățare aplicați de inteligențele artificiale, se folosesc de imaginea unei persoane pe care o imită și o modifică, astfel încât să pară că acea persoană declară lucruri pe care nu le-a declarat niciodată sau este pusă în contexte în care nu a fost vreodată.

Citește mai mult pe mediastandard.ro

Sursă foto: Technology Review


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.