26 februarie 2021, 3:26

Mediastandard.ro: Există o teorie a conspirației privind motivul pentru care România nu este în spațiul Schengen

Pe măsură ce continentul european începe să revină la un ritm apropiat de normalitate, Parlamentul European atrage atenția că este necesară o schimbare în Schengen, pentru protejarea principiilor europene, printre care se numără și integrarea României în spațiul fără margini al UE.

Eurodeputații au aprobat încă din 2011 să adere la spațiul Schengen, însă fără rezultate concrete. Cu toate că țara noastră a trecut de toate etapele tehnice, pentru finalizarea procesului de integrare este necesar votul unanim al Comisiei Europene. Iar pentru că subiectul nu a fost atât de bine explicat la nivel politic și în mass-media, lăsând loc interpretărilor individuale, a apărut și o teorie a conspirației privind motivul pentru care România nu este încă în Schengen, arată BalkanInsight.

Citește mai multe pe Mediastandard.ro.

sursa foto: capital.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Claudiu

    24 iunie

    Nici nu mai conteaza de ce nu am intrat.A trecut atata timp de la ratarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen,ca nu mai are rost sa ne dam cu parerea…Olanda nu ne-a vrut si basta.Conteaza altceva.De ce vom intra in curand.Nu pentru ca UE ar face un gest reparator.Romania va intra in spatiul Schengen pentru ca trebuie sa intre Croatia,tara aflata in gratiile Germaniei.Si atunci diplomatia europeana (volens nolens) cere ca sa intre Croatia,la pachet cu Bulgaria si Romania.Asta-i tot! Romania merita atentie doar ca tara captiva a Uniunii Europene.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.