25 ianuarie 2021, 22:36

Mediastandard.ro: Un jurnalist rus de investigații, bătut de un necunoscut. Modul de operare al atacatorului, similar cu alte agresiuni asupra disidenților

Un jurnalist din Rusia de investigații a fost atacat pe stradă de către o persoană necunoscută, similar cu alte cazuri în care disidenți au fost agresați, transmite Media Standard.

Ruslan Leviev, imagini cu rănile suferite

Ruslan Leviev a făcut publice fotografii cu rănile suferite, în care se observă că acesta a suferit leziuni la nivelul feței, dar are și pete verzi pe mâini.

De ce este vizat jurnalistul

Site-ul Conflict Intelligence Team, al cărui fondator este Ruslan Leviev, se ocupă de expunerea activității armatei și mercenarilor din Rusia în Siria, Libia și alte zone de conflict.

Alte atacuri în Rusia

Substanța folosită în timpul atacului este una antiseptică, greu de curățat, dar care a devenit „semnătura” agresiunilor împotriva disidenților ruși, în ultimii ani. Liderul opoziției, Alexei Navalny, care a fost împiedicat să candideze împotriva președintelui Vladimir Putin la alegerile de anul trecut, a fost stropit cu o substanță similară în timpul unei acțiuni de campanie în orașul sibian Barnaul în martie 2017, potrivit The Moscow Times.

Citește mai mult pe mediastandard.ro

Sursă cover foto: Digi 24


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.