16 octombrie 2021, 20:29

Medic Chat, aplicația în care doctorii răspund pacienților, este o creație românească (VIDEO)

Doi antreprenori români au creat o aplicație de telemedicină care s-a dovedit esențială în timpul pandemiei pentru a înlocui căutările pe Google cu discuții cu specialiști, scrie Mindcraft Stories. Medic Chat este o creație a lui Emilian Rădoi, lector la Universitatea Politehnica din București, și Cosmin Dumitrache, inginer software.

Medic Chat funcționează pe bază de întrebare-răspuns, în funcție de specialitatea dorită, iar doctorii răspund în câteva ore. O întrebare pornește de la 30 de lei. Există posibilitatea de a atașa imagini, documente sau analize medicale. Pentru fiecare doctor, sunt prezentate informații despre studii, experiență, timp de răspuns și recenzii din partea utilizatorilor. Discuțiile prin intermediul aplicației sunt confidențiale, iar utilizatorul poate alege să rămână anonim pentru doctor.

Ideea pentru Medic Chat s-a conturat după un accident la ski pe care l-a suferit Cosmin. Atunci acesta a realizat cât de complicată era comunicarea cu un medic de specialitate. Soluția propusă de platforma Medic Chat a pornit de la o idee prezentată la hackathonul Innovation Labs, în luna martie 2017.

În 2018, pe platformă a existat prima întrebare plătită. Tot atunci a crescut rețeaua de doctori și echipa. În 2019, cei doi fondatori au avut o nouă creștere, au făcut teste, experimente și au perfecționat produsul. Acum, Cosmin coordonează echipa de produs și inginerie, iar Emilian coordonează echipa de creștere și operațiuni.

Utilizatorii aplicației online Medic Chat sunt din generația millennials, din orașele mari, care se pricep la tehnologie. Aceștia au o problemă de sănătate care nu este urgentă, întrebări înainte și după consultație, inclusiv interpretare de analize, sau caută o a doua opinie medicală. Un alt segment sunt românii care locuiesc în Marea Britanie, Germania și alte țări din Vest, unde accesul la servicii medicale de calitate este mai complicat sau costisitor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.