24 iunie 2024, 6:53

E oficial: poți lua medicamentele de pe rețetă de la orice farmacie din țară

Mulți pacienți așteptau această lege din iulie 2018. În sfârșit, ea se va aplica de la 1 aprilie 2021. De atunci, vei putea cumpăra medicamentele de pe rețeta de la doctor din orice farmacie din țară, fără să se mai țină cont de locul în care a fost emisă rețeta. Înainte, trebuia să cumperi medicamentele din același județ în care fusese emisă rețeta, chiar dacă erai asigurat la o casă de sănătate din alt județ. HG 351/2021 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 313.

Vor fi și medicamente pentru care nu se va aplica nouă regulă – cele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.

Noua hotărâre de guvern stabilește că valabilitatea pachetelor medicale actuale este extinsă până la 30 iunie; este vorba despre pachetele de servicii medicale la stat cuprinse în contractul-cadru pentru anii 2018-2019.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol