22 mai 2024, 8:10

Unii medici ruși refuză să vaccineze persoanele care au HIV-SIDA

Medicii ruși refuză să vaccineze împotriva coronavirusului persoanele cu HIV, în ciuda datelor care arată că vaccinurile sunt sigure pentru acestea. Treizeci din 700 de persoane cu HIV de la un centru de prevenire și control al bolii SIDA din Moscova au fost în această situație și au fost refuzate de către un singur medic în iunie. Se estimează că aproape 1,2 milioane de persoane trăiesc cu HIV în Rusia.

O organizație neguvernamentală a cerut Ministerului Sănătății din Rusia să instruiască spitalele, clinicile și centrele de vaccinare să nu respingă persoanele seropozitive. Practica de a refuza vaccinarea persoanelor cu HIV contrazice direct recomandările medicale și, mai mult decât orice, interesele pacienților.

Persoanele care trăiesc cu HIV sunt mai vulnerabile la bolile infecțioase și ar trebui să fie vaccinate ca un grup prioritar. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că vaccinurile actuale recomandate sunt sigure pentru persoanele care trăiesc cu HIV. OMS nu a aprobat încă niciunul dintre vaccinurile Covid-19 produse în Rusia.

Efortul de vaccinare al Rusiei s-a oprit sub 20% din populație, pe fondul scepticismului larg răspândit și în ciuda vaccinării obligatorii care vizează reducerea creșterii noilor infecții cu Covid-19 și a deceselor din ultimele săptămâni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol