30 noiembrie 2020, 9:43

Medicul Mihai Craiu, rezerve în privința începerii noului an școlar: „Îmi este frică, dar școala trebuie să înceapă”

Începutul noului an școlar îi frământă atât pe copii, cât și pe părinți. Oricât de atipic ar fi, este evident faptul că școala trebuie să înceapă și copii să participe liniștiți la cursuri. Cu toate acestea, există specialiști care se tem de eventualele cazuri în care măsurile de protecție nu vor fi respectate, fapt ce va duce la o nouă creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

Unul dintre aceștia este și medicul Mihai Craiu, care a menționat într-o postare pe Facebook faptul că are rezerve în ceea ce privește noul an școlar, dar că orele ar trebui să înceapă deoarece nu există niciun loc din țară în care riscul de infectare să fie zero, potrivit Ziare.com 

Recunosc că îmi este frică, în calitate de medic pediatru, de părinte sau de cadru didactic. Și eu am în familie membri vulnerabili. Scumpii mei părinți, doi oameni absolut minunați, pozitivi, cu mintea lucidă și mai ales calmi, sunt extrem de fragili, pentru că au, amândoi, peste 90 de ani. Și adevărul este că nu suntem niciodată pregătiți să ne pierdem părinții, orice vârstă ar avea.

Îmi este frică pentru fiul nostru, masterand la UCL în UK, pentru că are probleme de sănatate, anterioare pandemiei. Deși este plin de curaj și energie, a suportat greu cele 6 luni de stat în casă continuu, lucrand și învățând on-line. A slăbit 7 kg, din puținele pe care le avea înainte de izolare„, scrie medicul Mihai Craiu.

Pe lângă acestea, medicul mai arată și că, în ciuda acestei situații, cursurile trebuie să înceapă în 14 septembrie.

În acest moment nu există nici un loc în România în care riscul de COVID-19 să fie 0 (zero). NICIUNDE. DAR Școala trebuie să înceapă, în acea forma decisă de epidemiologi, autorități dar și de părinți. Acea formă în care vor exista cazuri izolate de infectare (încă odată cazuri vor apărea!) dar nu izbucniri, de focare epidemice, în comunitatea unde se află acele școli„, a mai arătat Mihai Craiu, pe Facebook.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.