20 mai 2024, 5:10

Meditații gratuite la matematică pentru elevii care se pregătesc de Bacalaureat și admitere la facultate

Elevii care au nevoie de sprijin pentru a se pregăti la matematică, pot participa gratuit la cursurile organizate de Universitatea Politehnica Timișoara (UPT).

Aceste cursuri încep la finalul lunii ianuarie și sunt destinate atât tinerilor care au nevoie de ajutor la materia de Bacalaureat dar și pentru cei care vor susține o admitere la facultate și au nevoie de ore suplimentare de lucru.

Tinerii nu au niciun fel de obligație față de UPT, în urma parcurgerii cursurilor.

Liceenii care vor să se pregătească pentru Bacalaureat sau care știu că vor avea matematică la proba de admitere la facultate, au posibilitatea să se pregătească suplimentar, gratuit. Universitatea Politehnica Timișoara organizează o nouă serie de cursuri gratuite, care vor începe în 27 ianuarie, până în 25 mai.

„Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția și oferă, și în acest an, o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică pentru elevii de liceu, utile atât pentru susținerea bacalaureatului, cât și a admiterii la facultate. Chiar dacă sunt adresate în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează și independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), participanților la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT. Lecțiile, organizate prin Departamentul de Matematică al Universității Politehnica Timișoara, vor avea loc în zilele de sâmbătă, în format hibrid, începând cu ora 10:00, în perioada 27 ianuarie – 25 mai”, transmit reprezentanții instituției de învățământ superior din Timișoara.

Întâlnirile au loc atât fizic cât și online, în funcție de posibilitățile tinerilor care doresc să participe. Pentru cei care pot veni fizic la cursuri, ele se vor desfășura în amfiteatru D1, clădirea Electro (UPT), corpul D, Bd. Vasile Pârvan, nr. 2, Timișoara.

Pentru cei care nu ajung fizic și vor să participe online, click AICI.

Accesarea platformei de comunicare audio-video Zoom se va putea realiza în fiecare sâmbătă, începând cu ora 9:45, iar accesul în amfiteatrul D1 până la ora 9:55.

Lecțiile vor fi transmise și pe pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara.

Curicula este la zi, se va aborda materia relevantă pentru examenul de Bacalaureat și se urmează conținutul culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere din 2024, culegere care poate fi accesată în format electronic gratuit, click AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol