Site icon Editia de Dimineata

Săraca Melania Trump și-a cumpărat indirect propriul NFT

blank paper mockup vector design

Sursa de fonduri pentru oferta câștigătoare în prima licitație NFT a Melaniei Trump pare să fie creatorii proiectului înșiși. O serie de tranzacții blockchain arată că acea criptomonedă folosită pentru achiziționarea obiectului digital provine dintr-un portofel care aparține entității care a listat inițial proiectul spre vânzare. Fosta primă doamnă a început o licitație în ianuarie pentru o colecție de NFT pe blockchain-ul Solana.

Melania Trump a menționat câștigătorul licitației pe site-ul ei, împreună cu istoricul ofertelor care arată că NFT-ul s-a vândut cu 1.800 SOL (acum în valoare de aproximativ 185.000 de dolari), în urmă cu trei săptămâni. Colecția, intitulată „Șeful statului”, a fost una dintre multele licitații planificate pe care ea a spus că le va lansa la „intervale regulate”.


Citește și:
Ce sunt NFT-urile. Noua piață de miliarde de dolari de obiecte de artă digitale


Fiecare tranzacție pe blockchain este înregistrată într-un registru public, pentru ca oricine să o vadă, iar analiza tranzacțiilor de la început până la sfârșit poate oferi o perspectivă asupra mișcării banilor. Este obișnuit ca investitorii și creatorii să dețină mai multe portofele și chiar să mute active între ele.

Colecția „Șeful statului” a inclus un pachet de trei lucrări de artă, inclusiv pălăria albă cu boruri largi pe care Melania a purtat-o ​​la vizita de stat, semnată de ea. De asemenea, a inclus o pictură în acuarelă a fostei prime doamne și o lucrare de artă digitală NFT cu imagini în mișcare.

Foto: MelaniaTrump.com

Exit mobile version