CITIRE

Memorialul Sighet, inclus pe lista Patrimoniului E...

Memorialul Sighet, inclus pe lista Patrimoniului European

Memorialul Sighet, sit care „celebrează şi simbolizează idealurile, valorile, istoria şi integrarea la nivel european”, a primit pe 1 martie 2018 Marca Patrimoniului European, în urma unei decizii a Comisiei Europene. Astfel, Memorialul Sighet va fi inclus pe lista altor 9 situri ce marchează sau simbolizează lupta pentru istoria, integrarea, idealurile și valorile europene.

sursa: memorialsighet.r

Celelalte situri selectate sunt: Siturile patrimoniului muzical al oraşului Lepizig (Germania); Sinagoga din strada Dohány (Ungaria); Fortul Cadine (Italia); Biserica de la Javorca (Slovenia); Fostul lagăr de concentrare de la Natzweiler şi lagărele sale anexate (Franţa şi Germania); Bois du Cazier (Belgia); Satul Schengen (Luxemburg) şi Tratatul de la Maastricht (Ţările de Jos).

sursa: epochtimes-romania.com

Astfel, Memorialul Sighet (jud. Maramureş) este primul sit din România care intră în reţeaua mai largă de situri reprezentative pentru istoria Europei. Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, a declarat că Uniunea Europeană este construită pe valori precum pace, libertate, toleranță și solidaritate. Acestea nu trebuie să fie considerate ca fiind un dat, trebuie să actionăm pentru a le păstra în fiecare zi. Toate siturile de pe lista de patrimoniul cultural european promovează aceste valori și ne amintesc de toți cei care au luptat să le instaureze și să le păstreze. Aștept cu nerăbdare să sărbătoresc cele nouă situri ce vor fi adăugate pe listă în timpul Anului european al patrimoniului cultural în 2018″, potrivit ec.europa.eu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.