23 septembrie 2023, 18:05

Mercenar  Wagner, în spume: “Oricând un alt IDIOT cu căciulă de astrahan ar putea să ne distrugă blindatele și oamenii”

Tentativa rușilor care au vrut să treacă un râu lăsând în urmă între 50 și 70 de tancuri și alte elemente de tehnică militară, la care s-au adăugat zeci de victime, i-a înfuriat pe mercenarii Wagner. Ei acum aruncă vina pe generalii ruși și modul primitiv în care aceștia conduc războiul.

Episodul de mai sus s-a întâmplat zilele trecute (7-10 mai) lângă Belogorovka  (Regiunea Donețk). Armata Ucrainei ar fi reușit să depisteze din timp operațiunea rușilor de a monta un pod de pontoane pentru a trece râul cu toată tehnica grea și ar fi folosit focuri de artilerie și de aviație care i-au surprins pe ruși în același loc cu TOATE vehiculele militare.

Cei din Wagner recunosc că nu este vorba neapărat de o vitejie superioară a soldaților ucraineni, cât despre greșeli de organizare și mari gafe militare.

Idioții cu căciulă de astrahan…

„Până când nu vom afla numele „geniului militar” care a ghidat coloana cu provizii pe lângă râu și până când nu va răspunde pentru gafa comisă, armata nu va fi reformată. Adversarii noștri poartă un „smart war” împotriva noastră, cu predicții și poziții calculate în avans, în timp ce noi ne ghidăm după hărți!”, scrie Iura Podoliak, un mercenar Wagner, pe canalul Telegram.

„Ofensiva în Donbas ne este îngreunată nu doar din cauza tehnicii și a lipsei de informații inteligente, ci și din cauza unor astfel de generali! Cum să nu îți amintești de tovarășul Stalin, care în ciuda greutăților din război, nu se temea să ia decizii radicale de personal! Din cauza acestor oameni ne mobilizăm din ce în ce mai greu și, chiar dacă ne vom mobiliza, riscăm ca un alt idiot cu căciulă de astrahan să ne distrugă blindatele și personalul pe lângă vreun sat rătăcit!’’, mai spune mercenarul.

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol