16 noiembrie 2022, 1:28

Merinocraft – o pasiune transformată într-un business pentru zile friguroase

Alexandra Bejan este o antreprenoare care face parte din categoria românilor inovatori ce își transpun pasiunea în produse hand made. Alexandra a înființat un brand de produse împletite manual din lână merinos ce are la bază dragostea pentru frumos, culoare, senzaţii şi texturi. Din interes pentru ideile mărețe, am luat legătura cu Alexandra și am rămas impresionată de inițiativa ei de a-și transforma creativitatea într-un mic business.

Totul a început când tânăra mămică a primit cadou pentru fetița ei o salopetă din lână merinos. A fost plăcut impresionată de textura și calitatea materialului, a început să caute mai multe detalii și să facă diverse împletituri din lână merinos cu fir gigant.

M-am indragostit de lâna merinos, este foarte pufoasă, călduroasă, cu acel aer burghez şi fashionist

Cum ți-a venit ideea business-ului Merinocraft?

Alexandra BejanMi-am făcut inițial un fular galben pe care l-am purtat în cadrul unei petreceri de Crăciun unde am primit multe laude din partea doamnelor și domnișoarelor. M-am gândit că aș putea să fac și altora aceste bucurii, ceva deosebit care să atragă priviri admirative, aşa că am demarat micul meu proiect. Totul s-a derulat destul de repede. De obicei lucrez seara când doarme fetița mea, deoarece ziua pentru mine este destul de solicitant. Pentru primul meu fular împletit mi-a fost destul de greu să găsesc această lână, aşa că de aici până la a importa ghemuri de lână merinos cu fir gigant și alte ghemuri din lână fină, 100% naturală, a fost doar un pas. Îmi doresc să aduc mereu ceva inedit, pufos, călduros numai din ţesături organice şi baby friendly de cea mai bună calitate.

Pentru tine Merinocraft reprezintă un business sau o pasiune?

Clar este o pasiune şi o relaxare în același timp! M-am îndrăgostit de lâna merinos, este foarte pufoasă, călduroasă, cu acel aer burghez şi fashionist. Când porţi lână merinos e ca atunci când eşti în avion deasupra norilor, îi admiri şi te simţi bine pentru că în câteva ore vei ajunge undeva la căldură, deşi la tine în ţară sunt nămeţi şi ger năpraznic. Mi-am dorit pentru mine şi fetiţa mea tot ce e mai bun. Mai apoi, din dorința de a împărtăși și cu ceilalți din jurul meu această pasiune, m-am gândit cum aş putea să ajut femeile să arate şi mai bine.

Ce feedback primești din partea clienților?

Momentan apropiaţilor mei nu le vine să creadă că este vorba despre mine, că eu sunt cea care împleteşte aceste produse, nu realizează că eu sunt Merinocraft. Eu sunt în spatele ideilor, a pozelor și a conceptului. Feedback-ul e bun, însă mai e de lucrat la capitolul popularitate, pentru a face produsele și numele Merinocraft cunoscute.

Ce îți dorești să faci pe viitor cu pasiunea ta?

Pe viitor am de gând să fac împletituri și pentru decorarea casei: pături, perne, covorașe, accesorii pentru camera bebeluşului etc. Momentan sunt la început și mă bucur de orice lucru care mi se întâmplă. Mă bucur de fiecare ghem pe care îl primesc, sunt surprinsă de toate culorile şi mă las inundată cu fel de fel de idei despre ce aş putea să fac din această lâna. Lucrez de 11 ani în corporații și deși munca mi-a adus mari satisfacţii, abia acum am timp să dau frâu liber creativităţii mele.

Ce sfaturi i-ai da unei persoane care vrea să își deschidă un business în România?

În primul rând să facă pasul acesta. Este destul de provocator. Când m-am apucat de Merinocraft nu știam multe lucruri: ce înseamnă să administrezi un site, un produs, să ţin evidenţa stocului, să negociez cu furnizorii, să pun idei creative în practică. Încă sunt multe de învăţat, ceea ce e bine. O mămică activă nu poate avea decât de câştigat. Important e să te apuci, să te arunci în horă și apoi ideile vin cumva de la sine și totul se leagă frumos. Atâta timp cât faci ceea ce îţi place, cu pasiune şi cu mult drag trebuie să iasă ceva extraordinar.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE