30 noiembrie 2022, 8:08

Merkel își publică memoriile în 2024

Fostul cancelar federal german Angela Merkel, care a condus Germania vreme de 16 ani, intenţionează să-şi publice memoriile în toamna lui 2024, a anunţat editorul său joi.

Memoriile, scrise împreună cu Beate Baumann, care a fost mulţi ani consilierul său politic, vor oferi o perspectivă exclusivă, personală, asupra vieţii politice şi muncii Angelei Merkel, a precizat editura Kiepenheuer&Witsch, potrivit dpa, citată de agerpres.ro.

Într-un comunicat dat publicităţii de casa editorială, Merkel a scris: „Aştept cu nerăbdare să reflectez la deciziile centrale şi punctele-cheie ale carierei mele politice în cartea mea, scrisă împreună cu Beate Baumann, pentru a le face înţelese publicului larg şi de asemenea cu referire la viaţa mea personală”.

Angela Merkel, în prezent în vârstă de 68 de ani, nu a candidat pentru a fi realeasă de Bundestag anul trecut în septembrie. Partidul său conservator a pierdut alegerile în faţa Partidului Social-Democrat şi Olaf Scholz i-a succedat Angelei Merkel în funcţia de cancelar federal.

Kerstin Gleba de la Kiepenheuer&Witsch a declarat că Merkel a condus Germania de-a lungul unor crize dramatice şi „a modelat politicile germană şi internaţională într-un mod unic prin acţiunile şi atitudinile sale”. În opinia sa, memoriile Angelei Merkel vor fi „un document semnificativ al istoriei internaţionale contemporane”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol