8 decembrie 2023, 12:52

Meta dezvoltă chatbots AI cu peste 30 de personalități diferite

Următoarea fază a funcțiilor de inteligență artificială generativă a Meta va include chatbots de inteligență artificială care vor putea comunica în stilul diferitelor personalități.

Potrivit FT, Meta experimentează cu o serie de personalități diferite în noile sale instrumente de chatbot AI, care vor fi disponibile în curând în diverse elemente ale Facebook, Messenger și Instagram. Personajele ar urma să varieze de la reconstituiri ale unor figuri istorice (precum Abraham Lincoln) la personaje mai stereotipice (un surfer care oferă sfaturi de călătorie).

Instrumentele de chatbot ale Meta au fost deja observate în teste, cercetătorul de aplicații Alessandro Paluzzi postând capturi de ecran din codul back-end al Instagram în luna iunie.

Astfel s-a concluzionat că  Meta dezvoltă în prezent peste 30 de personalități AI diferite, instrumentele de răspuns generativ oferind o funcționalitate similară cu cea a foarte popularului ChatGPT, dar integrate în mod specific în aplicațiile Meta.

Veți putea, de asemenea, să adresezi întrebări acestor chatbots AI, trimițând o întrebare către @ai.

Chatbot AI Instagram

Personajele AI au fost una dintre inițiativele cheie pe care șeful Meta, Mark Zuckerberg, le-a semnalat în februarie, când a anunțat un nou „grup de produse de nivel superior” care va lucra la instrumente AI. Printre alte inițiative AI, Meta dezvoltă, de asemenea, instrumente de creare vizuală pentru Instagram, asistenți de text pentru WhatsApp și elemente mai avansate de creare video.

Având în vedere că inteligența artificială generativă devine o tendință tehnologică cheie, este logic ca Meta să încorporeze aceste instrumente acolo unde poate, iar în timp, pe măsură ce aceste instrumente evoluează, ar putea deveni instrumente extrem de valoroase și utile în cadrul experienței dvs. social media.

Meta și-ar putea lansa aceste afcilități  în septembrie.

Sursă SocialMediaToday


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol