8 iunie 2022, 17:35

Metrou: vor fi instalate dotări pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Toate cele 63 de staţii de metrou din Bucureşti vor avea dotări speciale pentru persoanele cu deficienţe de vedere. A fost lansată o licitaţie pentru accesibilizarea staţiilor de pe cele cinci magistrale. Proiectul companiei Metrorex este finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi urmăreşte atât facilitarea accesului în staţiile de metrou cât şi implementarea cerinţelor legislative.

În staţii vor fi aplicate benzi speciale din oţel inoxidabil şi panouri de semnalistică de tip Braille, arată datele din caietul de sarcini. Valoarea licitaţiei pentru asigurarea serviciilor de consultanţă, supervizare lucrări şi asistenţă tehnică este de 230.000 lei, iar durata contractului este de 73 de luni, dintre care supervizarea lucrărilor durează 13 luni.

Singurele staţii de metrou care au deja elemente de semnalizare pentru persoanele cu deficienţe de vedere sunt cele de pe linia M5 şi alte patru de pe M4 (Jiului, Lamonorului, Parc Bazilescu şi Străuleşti).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol