21 iunie 2024, 4:22

Metroul din Harkov se redeschide de astăzi. Timp de 3 luni a fost adăpost antiaerian

Ihor Terekhov, primarul orașului Harkov, din nord-estul Ucrainei, a declarat că sistemul de metrou al orașului va relua operațiunile marți, după ce luni de zile a servit drept adăpost pentru cetățenii care încercau să scape de bombardamentele rusești, relatează CNN.

„Mâine, pe 24 mai, vom deschide metroul”, a spus Terekhov în declarații televizate. „Toate liniile vor fi deschise. Traficul cu metroul va fi de la 7:00 la 19:00. Intervalele nu vor fi aceleași ca pe timp de pace. Depoul metroului a fost avariat în timpul bombardamentelor , astfel că intervalele vor fi mai lungi”, a spus el.

În timpul apogeului bombardamentelor rusești asupra Harkovului — al doilea oraș ca mărime al Ucrainei — mulți locuitori din Harkov s-au refugiat în sistemul de metrou al orașului. Terekhov a spus că mulți dintre cei care au rămas în subteran au fost mutați în cămine, în zone mai îndepărtate de bombardamente.

„Dacă este necesar, oamenii pot folosi metroul ca adăpost împotriva bombelor, în special pasajele subterane”, a spus Terekhov.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol