21 ianuarie 2022, 5:38

Michel Houellebecq lansează un nou roman. Nimeni nu știe despre ce e vorba

Michel Houellebecq se pregătește de lansarea unui nou roman, la începutul anului, și nimeni nu pare să știe despre ce e vorba. Cu excepția editorilor, evident, dar care par a fi jurat păstrarea unui legământ de tăcere…

Cei de la Editura Flammarion nu au dezvăluit nici titlul și nici subiectul noului roman – doar data lansării 7 ianuarie.

Până în acest moment, editura a precizat într-un program al lansărilor sale viitoare că această carte va avea 736 de pagini. „Acest nou roman va fi tipărit într-o ediţie legată, cu copertă cartonată, cu cotor şi cu un semn de carte colorat”, au precizat reprezentanţii editurii Flammarion, care au optat astfel pentru un format mai luxos decât de obicei.

Reeditări de lux

În ton cu apropiata lansare, Flammarion va reedita pe 10 noiembrie, în acelaşi format de lux, trei dintre romanele care au contribuit la succesul lui Michel Houellebecq – „Extension du domaine de la lutte” (1994), „Les Particules elementaires” (1998) şi „Platforme” (2001).

Cea mai recentă carte publicată de scriitorul francez se intitulează „Serotonine” (2019), în care romancierul îşi transpune cititorii într-o Franţă rurală şi suferindă.

Premiat în Franţa cu numeroase distincţii literare, inclusiv cu renumitul premiu Goncourt, şi recompensat cu titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare de preşedintele Emmanuel Macron, Michel Houellebecq este primul romancier francez laureat al Premiului de Stat al Austriei pentru literatură europeană după Patrick Modiano, care a câştigat această recompensă în 2012.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.