12 august 2020, 12:28

Micii scriitori au motive de bucurie. Proiectul „Literatură copii” anunță noi îmbunătățiri

Portalul „Literatură copii”, proiect dedicat micilor scriitori români de pretutindeni, care a intrat în cel de-al şaptelea an de la apariţie anunță noi îmbunătățiri. Acesta are disponibilă acum şi o secţiune audio-video, prin intermediul căreia cei mici își pot adapta lucrările spațiului on-line. Mai precis, micuții vor putea prin intermendiul acestei secțiuni să își citească singuri poveștile, pentru a putea fi mai ușor promovate pe rețelele sociale. Acest proiect are ca scop suplinirea, ba chiar şi lipsa unor concursuri specializate pentru copii care scriu de la vârste foarte mici.

Astfel, un copil care doreşte să publice prin intermediul portalului special de literatură trebuie să trimită textul corectat, văzut atât de părinţi, cât şi de profesorul de limba română, pe adresa de e-mail „[email protected]”, alături de o mică prezentare a sa, datele de contact, o fotografie şi numele profesorului îndrumător. Textul va fi publicat gratuit la secţiunea „Micul scriitor”, fiind ulterior promovat, inclusiv pe Facebook.

„Acum există şi secţiune audio-video unde putem publica chiar şi copii care îşi citesc propriile texte, pentru că acum mergem către zona multimedia. Portalul lireraturacopii.ro, aflat acum în al şaptelea an, se bucură de un mare succes. Eu, permanent unde colind, şi am foarte multe întâlniri în ţară şi în comunităţile istorice sau în diaspora, pretutindeni sunt în căutare de noi talente de copii care să colaboreze la rubrica „micul scriitor” şi am găsit în continuare colaboratori pentru acest proiect”, a arătat scriitorul Petre Crăciun, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, şi fondator al Editurii Zorio, potrivit Agerpres.

Tot dedicat copiilor este şi proiectul „Povestea de vineri cu Petre Crăciun”, care a început în urmă cu aproape un an.

„Din luna februarie a acestui an am lansat un proiect care se numeşte ‘Povestea de vineri cu Petre Crăciun”, în cadrul căruia, în fiecare săptămână, public o înregistrare video în lectura mea a unei noi poveşti. Este, practic, ca un fel de emisiune video, editată, cu muzică, care poate fi găsită pe portalul literaturacopii.ro la secţiunea video-audio sau poate fi căutată pe youtube.com, cu menţiunea ‘Povestea de vineri cu Petre Crăciun’. Deocamdată sunt înregistrate 42 de poveşti din 50. Proiectul se va încheia la sfârşitul lunii ianuarie şi va exista chiar şi un DVD cu acelaşi titlu”, a detaliat Petre Crăciun, pentru Agerpres.

Editura Zorio a fost prezentă și la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2018, cu două noutăţi editoriale pentru copii, şi anume Antologia de poezie pentru copii „Aripi de rouă”, autor Petre Crăciun, care însumează toată creaţia poetică a scriitorului din ultimii 28 de ani, respectiv cu volumul „Poveştile flori şi poveştile stele”, de acelaşi autor – o poveste despre universalitatea poveştilor şi despre vârstele poveştilor, în care personajul principal este chiar o poveste – „Hoţul de timp”.

Mai mult decât atât, cei de la editura Zorio vor lansa anul acesta și un proiect dedicat şi Anului Centenar, pentru copii. Este vorba de revista în format print „Regatul Cuvintelor”, ce se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între  7 şi 14 ani şi unde colaborează nume sonore precum Mihai Şora – cu o rubrică permanentă, Alex Ştefănescu, Ana Blandiana, alături de autori de literatură de profil şi din România şi din Basarabia.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.