28 ianuarie 2020, 18:27

Micul geniu al României: la doar 5 ani are IQ-ul lui Einstein

Copilul fenomen al României, Radu Ciocănea, a devenit cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de la înființarea acesteia, din 1990. 

La doar 5 ani Radu are un coeficient de inteligență de 149 de puncte, comparabil cu cel al celui mai mare fizician al lumii, Albert Einstein, care avea un IQ de 150 de puncte. Pentru o persoană obișnuită media IQ este 100. La doar 5 ani Radu citește cursiv, este pasionat de geografie, vrea să ajungă cercetător la NASA și să călătorescă în întreaga lume.

Radu va primi o bursă de studiu, iar fondurile vor fi folosite exclusiv în scopul dezvoltării performanțelor sale educaționale și în fructificarea potențialului său.

Datorită inteligenței sale ieșite din comun, el a devenit membru al Clubului de Excelență și a fost înscris în programul de burse al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În cadrul Clubului de Excelență vor avea loc evaluări anuale ale abilităților și IQ-ului său, pentru a observa evoluția și dezvoltarea lui Radu de-a lungul timpului. Periodic vor fi organizate ședințe de consiliere vocațională, cu sprijinul specialiștilor din echipa Fundației Dan Voiculescu. De asemenea, părinții săi vor primi consiliere și suport constant.

Programul de ”Burse de studiu” este derulat de către Fundația Dan Voiculescu încă din 1990 și are rolul de a încuraja dezvoltarea oricărui talent în rândul copiilor și al tinerilor supradotați, cât și de a stimula și susține creșterea performanțelor acestora, se arătă într-un comunicat primit de Editiadedimineata.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.