3 octombrie 2022, 5:44

Micutzu salvează pădurile. Heitării heităresc. “Atât pot eu, Cosmin Nedelcu, să fac. Atât. Dacă tu poți mai mult, de ce nu faci?”

Micutzu (sau Cosmin Nedelcu) pune umărul la o campanie WWF de salvare a pădurilor. Numai că inițiativa sa se pare că nu a fost suficient de bine primită de fanii care i-au reproșat că nu se implică suficient.

Apropo, clipul campaniei îl puteți vedea mai jos. Cu ce trebuie făcut, cu implicarea lui, cu ce se vrea. Sună bine.

Enervat de heităreală, Micutzu a revenit pe Facebook, unde a explicat. (Atenție, limbaj licențios, știți bine că omul nu e vizitator frecvent pe la Catedrala Mântuirii Neamului”).

Micutzu salvează pădurile. Poți și tu, de pe canapea

“Sunt câteva sute de oameni care ba mă dojenesc, ba mă f.. in gură că cerșesc, că vin eu să cer bani, că m-am vândut.

În primul rând este o campanie la care am participat pro bono, cum sunt toate campaniile de genul. Pentru cei care mă cunosc de câțiva ani (înainte de “Micutzuleee”) și imi știu munca și alte lucruri făcute sunt absolut convins că nu există dubiu. Am participat fără bani, ca să înțeleagă tot calicu’, pentru că nu mi se pare normal să iei bani pentru o campanie caritabilă, oricare ar fi natura ei, iar treaba cu pădurile, oricare ar fi ele, e de natură personală și încerc pe cât posibil să ajut să avem la finalul vieții noastre măcar 50% din pădurea de acum.

Ajut cum pot eu, nu e primul lucru pe care il fac in direcția asta și cel mai probabil am făcut mai mult decât toți băiețașii care comentează mai jos că “da, salvăm din canapele pădurile”. Salvăm de unde putem, meltenaș, că in aproape toate cazurile ăștia care dați mesaje din astea sunteți fix ca bețivii ăia din sat care râdeau de pompierii care incercau să-i scape de inundație. De ce? Că ei aveau cizme. Dar e ok, nu suntem toți la fel, nu trebuie să gândim toți la fel, e treaba fiecăruia ce face cu banii lui, nu am venit lângă tine și ți-am băgat mâna-n buzunar, te rog înțelege”.

Chiar așa. Atât pot eu, Cosmin Nedelcu, să fac. Atât. Dacă tu poți mai mult, de ce nu faci?

„Atât pot eu, Cosmin Nedelcu, să fac. Atât. Dacă tu poți mai mult, de ce nu faci?

Dacă in loc să trimiți smsuri tu ești pe modu’ războinic, vrei să te bați cu camioane, fă-ți brigadă și mergi peste ei. Eu atât pot. Dacă ai senzația ca banii ăia ar funcționa mai bine în altă parte, donează-i acolo. Dar să dăm din clonț și taste după atâția ani in care e evident pentru toata lumea că sistemul e corupt până în măduvă și să zicem “de ce să donez, statul tre’ să se ocupe”, bă, iar o zic, am tot spus-o, pe stat il doare nici in c… de tine.

Poți să mori mâine, statul nu știe că ai existat. De ce nu face statul spitale? Pentru că nu îi pasă statului, statul se opereaza în Germania, Statele Unite, Franța, Anglia.

De ce nu face statul drumuri, autostrăzi? Pentru că statul nu are mașina personală pe care să o dea în gropi și-n șanțuri nesemnalizate, statul are în cel mai rău caz șofer cu mașină luată tot din banii tăi, dar pe care tu nu i-ai donat:). Statul merge cu avionul. Statul mănâncă bine și ține biserica în brațe care e acolo să-ți aducă aminte constant cât de răzbunător e Dumnezeu și cum abia așteaptă să te bată și să te trimită-n Iad, deci dă și tu o sutică. De asta statul nu face. A! Ar fi normal ca statul să facă toate astea? 100% de acord. Dar pe stat nici în c… nu-l doare.

Așa că, ocazional, se mai ridică spiritul civic in mine și încerc să fac ce pot. Dacă ți se pare prost ce încerc să fac, lipsit de sens, mergi mai departe liniștit și lasă-mă-n ignoranța mea, e mult mai bine decât să mă injuri ca și cum ți-am pus-o pe mă-ta la vânzare pentru 4 euro.

Atât de aici, scuze de încruntare, zi frumoasă tuturor.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol